Massage- en ontspanningstechnieken

IkTijd biedt een overvloed aan massage- en ontspanningstechnieken aan. Lees hier wat u daarover moet weten.

SNELVINDER


Craniosacrale massage

De craniosacrale massage (ook wel schedel-heiligbeen-therapie genoemd) concentreert zich op de gebieden schedel, heiligbeen en wervelkolom en op de hersen- en ruggemergsvloeistof. Door een zachte druk op de centrale plaatsen als het liquor druksysteem en het centrale zenuwstelsel kunnen blokkades in het craniosacrale systeem opgelost worden. De verbeterde energiestroom zal zelfgenezende processen activeren, functionele beperkingen en zelfs emotionele trauma’s doen verdwijnen.

Colonhydrotherapie

Door verkeerde voeding zetten schadelijke ballaststoffen zich in de darm af, die het microbiële evenwicht van de darmflora negatief kunnen beïnvloeden en de oorzaak van verschillende klachten en ziekten zijn. Om deze resten te verwijderen raden wij u een darmreiniging en darmsanering aan om de darmflora weer op te bouwen. De colonhydrotherapie, die door de NASA is ontwikkeld,  is de moderne en hygiënisch onberispelijke vorm van een „darmspoeling“, die al door de Grieken als geneeskrachtig werd beschouwd. Ze werd bijv. bij obstipatie en storingen bij de stofwisseling, of aan het begin van diëten gebruikt.

Fangopakking

De geneeskrachtige werking van fango wordt bij therapetische doelen, bijv bij (reumatische) pijn en spierspanning gebruikt. De warme, modder met veel mineralen die uit vulkanische aarde gewonnen wordt, ontspant de ziel en de spieren. Bovendien stimuleert het de bloedcirculatie, het lichaam begint te transpireren en de poriën gaan open. Het lichaam kan nu de hoogwaardige voedingsstoffen en mineralen opnemen. Om de geneeskrachtige werking te versterken kunnen extra mineralen en algen aan de fango worden toegevoegd.

Kleibad Serail

Het lichaam wordt eerst met geneeskrachtige aarde „gezalfd“, daarna gaat men in de serail. Deze oude oosterse verplegende ceremonie is een speciale variant van de sauna met een relatief hoge luchtvochtigheid. Het effect wordt intensiever door het gebruik van stoom vermengd met kruiden.

Lomi lomi

Die Lomi-Massage ist eine erfrischende ganzheitliche Massagetechnik aus Hawaii. Ursprünglich als Heilbehandlung angewandt, wird sie in westlichen Ländern eher im Wellnessbereich eingesetzt. Lomi Lomi dient nicht nur der Entspannung, sondern ihrem Anspruch nach auch der körperlichen, seelischen und geistigen Reinigung. Der Patient wird in einer besonderen Atmosphäre mit Duftölen und manchmal sogar bei hawaiischer Musik behandelt. Der Masseur bedient sich dabei nicht nur seiner Hände, sondern auch der Unterarme und der Ellenbogen. Durch die Lomi-Massage wird tiefste Entspannung erreicht. Durch die Linderung von Verspannungen und physischem Schmerz, werden auch Schmerzen der Psyche gelindert und die Seele befreit.

Reiki

Reiki is een vorm van handoplegging uit het Verre Oosten en betekent zoiets als „genezen met universele (goddelijke) kracht“. De Reiki-therapeut legt zijn handen op lichaamsdelen van de patiënt – voor elke ziekte een bepaald lichaamsdeel – en draagt zijn positieve energie op de patiënt over. Deze energie moet blokkades verwijderen, die pijn en ziekten kunnen veroorzaken. Reiki stroomt volgens de esoterische voorstellingen naar die plek, waar het het hardst nodig is. Omdat reiki „steeds door God“ geleid wordt, die alles van de persoon weet, kan de behandeling niet schadelijk zijn. Het vaste geloof in deze behandeling kan bewerken, dat een ziekte minder erg gevoeld wordt of door de werking van de psyche op het hormonale en immuunsysteem ook werkelijk verdwijnt.

Centrale Vereniging von Artsen voor Naturrlijke en Regelevende Geneeskunde

De Centrale Vereniging van Artsen voor Natuurlijke en Regelgevende Geneeskunde ( „Zentralverband der Ärzte für Naturheilverfahren und Regulationsmedizin e.V.“) is met ongeveer 6000 leden de grootste en oudste vakvereniging voor artsen in Europa. Haar doel is het behoud, onderzoek, de ontwikkeling en verspreiding van de natuur- en complemenaire geneeskunde. In de bijscholing en verdere ontwikkeling van artsen zijn zij pioniers en een voorbeeld. De ZÄN (ook wel ZAEN) is non-profit, onafhankelijk en alleen voor haar methodes en leden verantwoordelijk. Men hecht grote waarde aan een bijzonder hoge kwaliteit van de bijscholingen en congressen op het gebied van natuurgeneeswijze. Deze kwaliteit wordt door het afnemen van examens door vakkundige organisaties telkens weer beoordeeld.

UW MENING
Breng uw stem uit...
Waardering: 1.0 van 5. 10 stem(men).
Klik op de waarderingsbalk om dit onderdeel te waarderen.
 • Twitter
 • Facebook
 • studiVZ
 • MySpace
 • deli.cio.us
 • Digg
 • Folkd
 • Google Bookmarks
 • Linkarena
 • Mister Wong
 • Newsvine
 • reddit
 • StumbleUpon
 • Windows Live
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yigg

COMMENTAREN
Geen reacties

commentarierën

Voeg reactie toe

* - verplicht veld

*
CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan
Als U het woord niet kunt lezen, klik hier.
*
*